COC-H: Jarkko Maeaettae tar hjemmeseier

opprettet på: 20.08.2016 18:53 / sk

Jarkko Maeaettae tok en hjemmeseier i det første COC-rennet i finske Kuopio.

21-åringen fra Finland var nummer tre etter hoppet på 127,5 m. I finalen landet han på 130 m og sikret seg seieren med 240.6 poeng. Det var hans andre seier i karrieren.

"Det var en fin konkurranse og jeg hoppet to gode hopp. Det er alltid gøy å konkurrere i Kuopio", sa vinneren etter rennet.

Finneren ble etterfulgt av Maximilian Steiner som hoppet seg opp fra 13. til andreplass (116 m, 123.5 m, 220.3 poeng). Japanske Yuken Iwasa avslutter konkurransen i Puijo-bakken på tredje plass til tross for to veldig gode hopp på 125 m og 123. Han hoppet i skiftende vind, men klarte å få pall plass.

Constantin Schmid fra Oberaudorf var beste tysker på fjerde plass. Aljazeera Osterc fra Slovenia fulgte etter. Jan Ziobro kom på sjette plass etter å ha vunnet FIS Cup i samme bakke tidligere i uka. Italienske Alex Insam hoppet seg opp fra 20 til sjuende plass.

Finske Andreas Alamommo og Aleksander Zniszczol fra Polen delte åttende plass, Rok Justin ble nummer ti.

Daniel Huber fra Østerrike leverte dagens lengste hopp (134.5 m) i første omgang. Han hopprt ikke så langt i finalen og endte til slutt på 12. plass.

Peter Prevc som vant begge Kranj-rennene i juli, er fortsatt leder med 200 poeng. Robert Kranjec (120 poeng) og Jan Ziobro (116 poeng) følger etter.