Ryoyu Kobayashi vinner hoppuka sammenlagt

opprettet på: 06.01.2019 19:22 / sk

Ryoyu Kobayashi skapte historie! Japaneren er nå den tredje hopperen i hopphistorien, etter Sven Hannawald (2002) og Kamil Stoch (2018), som vant alle fire renn.

Kobayashi var bare nummer fire etter førstehoppet sitt på 135 m. I finalen svevet han ned til 137,5 m og sikret seg den fjerde seieren i hoppuka (282.1 poeng). "Jeg er veldig glad. Dett var utrolig", sa vinneren.

Ryoyu Kobayashi

Dawid Kubacki som satte en ny bakkerekord på 145 m i kvalifiseringen i dag, kom på andreplass med hopp på 138 m og 130 m (268.3 poeng).

Stefan Kraft leverte en bra prestasjon i hjemmebakken (134 m og 131,5 m; 267.5 poeng) og ble nummer tre.

Dawid Kubacki, Ryoyu Kobayashi, Stefan Kraft

To tyskere, Stephan Leyhe og Markus Eisenbichler, kom rett bak pallen i Paul-Ausserleitner-bakken, men begge tok en pallplass i hoppuka sammenlagt. Markus Eisenbichler forsvarte andreplassen, mens Stephan Leyhe hoppet seg opp på pallen med et fantastisk finalehopp.

Roman Koudelka kom foran beste nordmann, Halvor Egner Granerud, som var nummer sju. Kilian Peier fra Sveits kan være fornæyd med prestasjonen under hoppuka. I Bischofshofen-rennet kom han på 8. plass og avsluttet turneringen på 10. plass sammenlagt.

Robert Johansson lå på femteplass etter første omgang, men i finalen måtte han nøye seg med 126,5 m og ble til slutt nummer 9.

Ryoyu Kobayashi vant hoppuka sammenlagt med 1098.0 poeng, etterfulgt av Markus Eisenbichler (1035.9 poeng) og Stephan Leyhe (1014.1 poeng).

Japaneren leder også verdenscupen med 956. Piotr Zyla (529 poeng) og Kamil Stoch (504 poeng) ligger bak.

World Cupen fortsetter i Val di Fiemme (ITA) neste helg.