Yuki Ito vinner i Frenstat

opprettet på: 18.08.2017 19:56 / sk

Yuki Ito fra Japan vant det første Grand Prix-rennet i Frenstat (CZE). 24-åringen leverte hopp på 95,5 m og 93 m (222.7 poeng) og tok seieren foran 16-år gamle franske Lucile Morat (91 m og 94,5 m; 217.9 poeng) og Maren Lundby (93 m and 92 m; 213.9 poeng).

Yuki Ito var topp favoritt til dagens renn etter at Sara Takanashi hadde blitt disket grunnet for lange hoppski tidligere på dagen. "Jeg er fornøyd med dagens prestasjon, hoppinga i rennet var mye bedre enn i trening. I morgen vil jeg hoppe enda bedre", sa japaneren.

Lucile Morat, Yuki Ito, Maren Lundby

Maren Lundby vil også prestere bedre på lørdag: "Det er vanskelig å hoppe i denne bakken. I morgen vil jeg hoppe enda bedre og ta en enda bedre plass", sa hun. Den unge franske jenta var veldig fornøyd med sin karrierebeste: "Jeg er veldig glad. Selv om treningen var tøff, visste jeg hva jeg skulle gjøre i konkurransen. Gode hopp er resultat av hardt arbeid", tilføyde hun.

Irina Avvakumova fra Russland kom på fjerde plass kun 2.3 poeng bak pallen. Ema Klinec var beste slovener på femte. Det var en vellykket konkurranse for Slovenia med Spela Rogelj, Maja Vtic, Ursa Bogataj og Katja Pozun som tok plassene 12-14.

Det var også en bra konkurranse for Sarah Hendrickson som leverte en sterk prestasjon. Den amerikanske jenta er på vei til topps igjen. Natasha Bodnarchuk fra Kanada og Daniela Haralambie fra Romania endte henholdsvis på 11. og 12. plass.

Juliane Seyfarth lå på tredje plass etter førstehoppet på 91,5 m, men i finalen hoppet hun ned til 88,5 m og kom til slutt på åttende plass.

Yuki Ito fra Japan leder GP med 160 poeng. Lucile Morat ligger på andre (125 poeng) og Katharina Althaus (GER / 100 poeng) følger etter på tredje.

Lørdagens renn starter kl. 14:00