COC-H: Dobbeltseier til Slovenia

opprettet på: 19.02.2017 15:30 / sk

Hjemme skihelter feiret nok en seier i Continental Cup i Planica på søndag. Tilen Bartol og Bor Pavlovic sikret en dobbeltseier for Slovenia.

Tilen Bartol som fikk ikke kvalifisert seg til finaleomgangen på lørdag, vant søndagens renn med to hopp på 138 m (274.3 poeng). Det var hans tredje COC seier i karrieren. "Forholdene var veldig gode for skihopp i dag. Jeg er fornøyd av begge mine hopp og er glad for dagens resultat", sa vinneren.

Gårsdagens vinner Bor Pavlovcic ble i dag andremann (135 m og 139,5 m; 268.6 poeng). "Jeg synes at mine hopp var mye bedre i dag. Det har vært min beste Continental Cup helg så langt", sa Pavlovcic.

Nyheter: Bor Pavlovcic til topps

17 år gamle tysker Constantin Schmid kom på tredje plass. Han hoppet ned til 137 m og 136,5 m (257.4 poeng) og med det samme tok han sin første COC seier i karrieren. "Jeg er veldig fornøyd. Hoppinga mi i går vr ganske bra og jeg måtte justere på små ting".

Viktor Polasek, junior verdensmester, kom på fjerde plass 0.7 poeng bak Schmid. Florian Altenburger var beste østerriker på femte.

Slovenia leverte nok en gang en flott lagprestasjon. Nejc Dezman hoppet seg opp fra 21. til 6. plass med et fantastisk hopp på 139 m. Rok Tarman endte på niende plass, bak Thomas Lackner fra Østerrike og tyske Felix Hoffmann.

Joakim Aune ble beste nordmann på 10. Østerriker Daniel Hubner (11. plass) leverte igjen dagens lengste hopp - han landet på 142 m.

Nejc Dezman (786 poeng) og Miran Zupancic (747 poeng) leder COC foran Joakim Aune (567 poeng).

Neste Continental Cup konkurranse holdes i Iron Mointain 25-26 februar.