Slovensk dobbeltseier i Planica

opprettet på: 18.03.2016 18:19 / sk

Den slovenske skifesten i Planica fortsetter. Robert Kranjec og Peter Prevc sikret en dobbeltseier for Slovenia på fredag. Johann Andre Forgang kom på tredje plass.

Robert Kranjec hoppet ned til imponerende 224,5 m og 236 m og tok en seier foran Peter Prevc med 447.6 poeng. "Jeg var usikkr på om mitt andrehopp kunne gi meg seier. Jeg er glad for at jeg kunne slå Peter i dag. Målet mitt er å ta andre plass i Verdenscupen i Skiflyging", sa vinneren.

Prevc tar alt

Peter Prevc lå på sjette plass etter å ha hoppet 218 m, men sjokkerte alle med dagens lengste hopp i 242 i andrehoppet sitt. Sloveneren skåret 440.5 poeng og kom på andre plass. "Jeg vant den lille krystallkula. Jeg må slappe av litt slik at jeg an hoppe best i helgen", medførte Prevc.

Forfang ikke helt fornøyd

Johann Andre Forfang kom 0.7 poeng bak Prevc. Nordmannen hoppet ned til 223,5 m og 233. "Jeg er fornøyd med resultatet, men det er fortsatt små ting som skal forbedres. Hoppinga mi er ikke perfekt. Jeg aner ikke hvordan man kan slå slovenerne i Planica", sa Forfang.

Michael Hayboeck (218 m og 233,5 m og 436.9 poeng) var beste østerriker på fjerde plass.

Sterke nordmenn

Det norske laget hadde fire hoppere i Top 10 med Kenneth Gangnes (221 m og 223.5 m; 425.5 poeng) på femte, Daniel Andre Tande (414.1 poeng) på åttende og Anders Fannemel (405.5 poeng) på tiende plass. Severin Freund avsluttet konkurransen på sjette plass med 417.5 poemg. Noriaki Kasai ble nummer sju, Daiki Ito nummer ni og Taku Takeuchi nummer 13.

Roman Koudelka og Stefan Kraft kom på 11. pg 12. plass. Jurij Tepes endte på 14 og ble etterfulgt av Andreas Stjernen. Maciej Kot var beste polakk på 17. Mackenzie Boyd-Clowes fra Kanada hoppet seg opp på 19. plass og kom foran Richard Freitag og Kamil Stoch. Vincent Descombes Sevoie skåret poeng for Frankrike på 29.

Neste tittel til Prevc

Peter Prevc har nå 2203 poeng i verdenscupen, og i dag sikret han seg seieren i Ski Flying World Cup. Severin Freund ligger på andre plass med 1454 poeng, Kenneth Gangnes re nummer tre med 1303 poeng.

Langkonkurransen i Planica starter kl. 10:00 lørdag.