COC-H: Bartlomiej Klusek tar første seier

opprettet på: 27.02.2016 18:10 / sk

Bartlomiej Klusek tok en seier i det første COC-rennet i tyske Brotterode.

Polakken vant med et hopp på 114 m og 113.6 poeng. Jury bestemte seg for å kansellere finaleomgang grunnet sterk vind.

Andre- og tredjemann tok sine karrierebeste plasseringer. Daniel Huber fra Østerrike (115,5 m) endte 0.5 poeng bak vinneren. Tyske Tim Heinrich hoppet på 116,5 m og kom på tredje plass.

Østerrikske Clemens Aigner ble nummer fire, etterfulgt av Krzysztof Mietus og Klemens Muranka. Krzysztof Biegun endte på 10. plass. Med tre hoppere  i Top 10 leverte Polen en bra lagprestasjon.

Pius Paschke fra Tyskland og Cestmir Kozisek fra Tsjekkia delte sjuende plass.

Joacim Ødegård Bjøreng leverte dagens lengste hopp på 123,5 m, men grunnet fall avsluttet han konkurransen på niende plass.

Fall til Diethart

Hoppukes vinner Thomas Diethart falt i treningsomgang. Østerrikeren mistet bevissthet, men ble ikke påført noen alvorlige skader. 24-åringen ble fraktet til sykehuset.

Clemens Aigner leder COC sammenlagt med 707 poeng. Karl Geiger (574 poeng) og Tom Hilde (558 poeng) følger etter.