Seier til Peter Prevc i Almaty

opprettet på: 27.02.2016 15:58 / sk

Peter Prevc vant det første Almaty-rennet, og sloveneren nærmer seg den sammenlagde verdenscupseieren. Hoppukes vinner leverte hopp på 141 m og 137,5 m og med 272.7 poeng tok han en klar seier foran Michael Hayboeck og Severin Freund.

Hayboeck var andremann med hopp på 138 m og 133 m og 254.7 poeng. Tysker Severin Freund (135 m og 135 m og 252.0 poeng) tok sin tiende pallplass i sesongen.

Daniel Andre Tande var beste nordmann på fjerde plass med 136,5 m og 129 m (244.1 poeng). Veteran Robert Kranjec (129,5 m og 133 m) og Jurij Tepes fulgte etter nordmannen.

Taku Takeuchi avsluttet konkurransen på sjuende plass med 235.6 poeng. Noriaki Kasai ble nummer ti (232.1 poeng). Kenneth Gangnes hoppet seg opp fra 26. til åttende plass og kom foran Roman Koudelka. Stefan Kraft må være fornøyd med 11. Vincent Descombes Sevoie overrasket på 12., Anders Fannemel, Manuel Poppinger og Stephan Leyhe fulgte etter.

Karl Geiger (17.), Andreas Wank (18.), Andreas Wellinger (20.) og Richard Freitag (25.) skåret verdifull poeng for Tyskland i nasjonscupen. Simon Ammann var eneste sveitser i finalen. Han kom på 22. plass. Ilmir Hazetdinov fra Evgeniy Klimov fra Russland endte på 27. og 29.

Etter den lovende prestasjonen i kvalifiseringen skuffet polakkene i lørdagens renn. Dawid Kubacki kom på 30. plass og var den eneste polakken i finaleomgangen. Maciej Kot ble disket.

Det er seks suverene renn igjen og Peter Prevc leder verdenscupen 599 poeng foran Severin Freund. Dette innebærer at sloveneren trenger kun å hoppe seg til finalen i morgen for å sikre seg den sammenlagde seieren.

Morgendagens konkurranse starter kl. 13:00 CET.