Severin Freund med hjemmeseier i hoppuke-åpningsrenn

opprettet på: 29.12.2015 20:26 / sk

Severin Freund tok en seier i Oberstdorf-rennet med hopp på 26 m og 137.5 m. I sin første hoppuke-triumf skåret han 307.2 poeng. Michael Hayboeck og Peter Prevc kom bak tyskeren.

Michael Hayboeck, andre i fjorårets hoppuke, hoppet ned til 130 m og imponerende 139 m, og hoppet seg opp på andre plass med 304.2 poeng. Peter Prevc hadde en klar ledelse etter førstehopp på 129.5 m, men i finalen landet han på 130 m og avsluttet rennet på tredje plass med 299.9 poeng.

Fannemel beste nordmann

Anders Fannemel (130.5 m og 129 m; 295.8 poeng) ble bestenordmann på fjerde plass. 43 år gamle Noriaki Kasai overrasket på femte med 127 m og 133.5 m (290.6 poeng). "To de hoppene var nesten perfekte. Jeg håper at jeg kan prestere enda bedre neste gang. Jeg føler meg som om jeg var 23!", sa japaneren.

Sterke Team Norge

Kenneth Gangnes (288.6 poeng), Johann Andre Forfang (278.8 poeng) og Daniel Andre Tande (273.9 poeng) leverte sterke prestasjoner. Bare Joachim Hauer (11. plass) endte konkurransen bak Top 10. "Det var en grei konkurranse. Jeg tror at Freund og Prevc skal slåss om den sammelagde seieren", fastslo Gangnes. Fjorårets vinner, Stefan Kraft, ble nummer sju med 287.7 poeng, men han ligger nå 20 poeng bak lederen. Richard Freitag som vant i Innsbruck i fjor, kom på niende plass med 276.5 poeng.

Ammann stabilt

Som i kvalifiseringen på mandag, kom Simon Ammann på 12. plass. "Det var en fin konkurranse. Det er krevende for meg å hoppe pent i en konkurranse til tross for tekniske problemer. Jeg ligger langt bak lederen slik at jeg kan fokusere på hoppinga mi".

Fettner ikke fornøyd

Manuel Fettner og Andreas Stjernen delte 20. plass. Jakub Janda var beste tsjekker på 22. Fettner sa: "Jeg kan ikke være fornøyd. Førstehoppet mitt var dårlig, og derfor er jeg litt sint nå". OL-mester Kamil Stoch var eneste polakk som kvalifiserte seg til finalen, men han avsluttet rennet på 23. Domen Prevc hadde dårlige forhold i andre omgang, og til slutt ble han nummer 27. Evgeniy Klimov skåret poeng for Russland på 28.

Schlierenzauer ikke med i finalen

Gregor Schlierenzauer er ikke i form. Han fikk det ikke til og kom på 31. plass. Jurij Tepes fra Slovenia leverte et dårlig hopp og kom på den siste 50 plassen.

Hoppuka fortsetter med en kvalifisering til nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen på torsdag.