Sara Takanashi dominerte andre renn

opprettet på: 13.12.2015 14:45 / sk

Sara Takanashi vant den andre konkurransen i dameklassen i russiske Nizhny Tagil. Den japanske jenta kom foran Yuki Ito og Chiara Hoelzl med dagens lengste hopp på 98 og 99 m, og til sammen 257.1 poeng.

Sara Takanashi: "Mitt andrehopp var langt og det er synd at jeg ikke klarte å avslutet det med telemark. Jeg justerte hoppinga mi og det gikk mye bedre i dag".
Yuki Ito ble nummer med 92,0 m og  91,5 m (233,1 poeng). "Resultatet er knallbra og jeg er kjempe fornøyd. Prestasjonen kunne vært bedre. Nå drar vi tilbake til Japan til å trener og forberede oss til neste verdenscup".

Chiara Hölzl kom på tredje plass. Østerrikeren hoppet ned til 90 m og 95 m og skåret 232.4 poeng, og det det samme tok hun sin andre pallplass i karrieren. "Jeg måtte vente på min tur i finaleomgangen, og det ble litt kaldt. Bortsett fra nedslaget var hoppet ganske ok. Jeg er fortsatt litt skuffet over gårsdagens prestasjon, men i dag er jeg fornøyd".

Vtic bedre
Maja Vtic (89 m og 93,5 m; 230.7 poeng) endte på fjerde plass. Taylor Henrich fra Kanada fulgte etter. Norske Maren Lundby lå på andre plass før finalen, men til slutt kom hun på sjette plass med 228.2 poeng. OL-mester Carina Vogt og Katharina Althaus kom bak den norske jenta.

Nedtur til Iraschko-Stolz
Daniela Iraschko-Stolz skuffet på søndag. Gårsdagens vinnner mistet verdifulle poeng ved et nedslag i førstehoppet sitt, men til tross for dette klarte hun å hoppe seg opp fra 13. til 9. plass. Jaqueline Seifriedsberger var tredje østerrikske i Top 10. Juliane Seyfarth kom 0.2 poeng bak.

Clair med forbedringspotensiale
Julia Clair som har vunnet tre kvalifiseringer så lang, avsluttet på 15. plass. Sofya Tikhova og Irina Avvakumova kom på 16. og 17. plass på hjemmebane. Elena Runggaldier var beste italiener på 20.

Takanashi i gull ledertrøya
Sara Takanashi lever verdenscupen med 280 poeng. Daniela Iraschko-Stolz ligger 101 poeng bak. Yuki Ito er på tredje plass med 151 poeng.