Severin Freund vant enomgangsrenn

opprettet på: 05.12.2015 20:08 / sk

Severin Freund vant verdenscupkonkurransen på Lillehammer og tok sin første seier i sesongen. Tyskeren leverte et hopp på 94,5 m (129.7 poeng) og kom foran to lokale skihelter, Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen.

Freund said: "Man må beregne tiden når man går til start slik at man ikke er for tidlig der oppe. Det har vært en lang dag, vi startet med en treningsomgang. Forholdene var krevende, men ingenting kan gjøres med dette. Jeg er glad for at vi hadde en konkurranse i dag".

Maraton på Lillehammer

Etter kvalifiseringen som ble opprinnelig planlagt til fredag, lørdagens renn måtte flyttes til normalbakke. Grunnet kraftig vind som forårsaker mange avbrytelser, tok den første omgangen 127 minutter.

Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen gjorde norske fansen glad. Gangnes kom på andre plass med 95,5 m, kun 0.1 poeng bak vinneren. "Den andreplassen er som en seier til meg. Jeg har aldri oppnådd et så godt resultat før. Vi trente hardt i sommeren og har god team spirit".

Andreas Stjernen sto på pallen for andre gang i verdenscupen. Nordmannen hoppet ned til 96 m og fikk 127.8 poeng. "Jeg er veldig glad. Det er min andre pallplass. Jeg hadde gode forhold, men hoppet også et godt hopp. Jeg vil prestere på samme nivå i morgen".

Kraft nummer fire

Stefan Kraft (95,5 m) avsluttet konkurransen på fjerde plass. Han mistet pallen med 0.1 poeng. Tyske Marinus Kraus ble nummer fem med 97 m og 126.5 m, og det var hans beste resultat på nesten to år.

Daniel Andre Tande var tredje beste norske i konkurransen på sjette plass med 126.3 poeng. Tande ble etterfulgt av Lauri Asikainen (125.8 poeng).

Severin Freund

Domen vinner Prevc-duel

Domen Prevc delte den gode åttende plassen med Roman Koudelka (125.2 poeng) og var bedre enn sin mer erfarne bror Peter som kom på 11. plass. Manuel Poppinger avsluttet rennet foran sloveneren.

Kamil Stoch var beste polakk på 15. plass. Simon Ammann hadde igjen problemer med nedslaget og kom på 21. plass. Vladislav Boyarintsev fikk verdenscupspoeng på 25.

Med dagens seier tok Severin Freund ledelsen i verdenscupen. Tyskerne leder også Nasjonscupen.

Kvalifiseringen til søndagens renn begynner kl. 13:30, konkurranse følger kl. 14:25.