Junshiro Kobayashi med første Grand Prix seier

opprettet på: 13.09.2015 18:30 / sk

Junshiro Kobayashi gikk til topps i søndagens Grand Prix konkurranse i Almaty, Kasakhstan. Japaneren kom foran Stefan Kraft og Kento Sakuyama med hopp på 133,5 m og 134 m.

Kobayashi sa: "Folholdene i første omgang var litt vanskelige, men de var mye bedre i finalen. Jeg er glad for seieren".

Stefan Kraft, vinneren av lørdagens renn, hoppet på 133 m og 130,5 m og kom 4.1 poeng bak vinneren. "Det var en bra konkurranse med tre beste hoppere på pallen. I går var hoppinga mi perfekt, i dag ble førstehoppet litt forsinket. Jeg liker Almaty og bakken og gleder meg til å komme tilbake i vinteren", fastslo østerrikeren.

Kento Sakuyama ledet etter førstehoppet på 136,5 m. I finalen fløy han ned til 129 m og med 259.7 poeng endte han på tredje plass og sikret seg den sammenlagde seieren i årets FIS Grand Prix. "Jeg føler med ikke som Grand Prix vinner ennå. Det har gått bra for meg hele sommeren og formen har blitt mer jevn. Nå legger jeg fokus på trening og krysser fingrene for å hoppe bra i vinteren", fortalte Sakuyama.

Sterke japanerne

Yumu Harada (4. med 133 m og 136 og 256.9 poeng) og Kenshiro Ito (253.9 poeng) på sjuende plass leverte også en god prestasjon for Japan. Sveitser Luca Enloff endte på karrierebeste femte plass med 256.1 poeng.

Anze Semenic ble beste slovener på sjette. Robert Kranjec som var nummer fire etter førstehoppet sitt, endte konkurransen på 19. plass. Ville Larinto kom på den gode åttende plass. Jaka Hvala (251.0 poeng) og Manuel Poppinger (250.3 poeng) fulgte etter.

Kenshiro Ito, Yumu Harada

Dårlig dag for Hazetdinov og Deschwanden

Denis Kornilov ble beste russer på 15. plass. Ilmir Hazetdinov ble diskvalifisert pga. feil hoppdress.

Gregor Deschwanden hadde også en dårlig dag i bakken. Han lå på 11. plass etter førstehoppet, men kunne ikke hoppe i finalen pav. problemet med bindingene. Davide Bresadola og Alex Insam leverte en god prestasjon for Italia på 16. og 18.

Daniel Wenig ble beste tysker på 24., etetrfulgt av Tim Heinrich og Dominik Maylaender.

GP Sieger 2015: Sara Takanashi, Kento Sakuyama

Sakuyama med sammenlagt tittel

Kento Sakuyama sikret seg den sammenlagde seieren i FIS Grand Prix med 525 poeng. Robert Kranjec er på andre plass med 349 poeng, norske Kenneth Gangnes ligger sju oeng bak. Severin Freund (280 poeng) og Dawid Kubacki (249 poeng) fulger etter på fjerde og femte plass.