Femte seier på rad for Sara Takanashi

opprettet på: 13.09.2015 12:45 / sk

Sara Takanashi vant den femte og siste FIS Grand Prix konkurranse i Almaty. Med dagens lengste hopp i første omgang på 103,5 m og 96,5 m i finalen tok den japanske jenta en seier med 237.1 poeng. Yuki Ito og Jacqueline Seifriedsberger ble nummer to og tre.

"Jeg liker Almaty. Arrangørene blir bedre og bedre hvert år", sa japaneren.

Ito kom 9.5 poeng bak vinneren med 99,5 m og 93,5 m. "Teknikken er ikke perfekt, men jeg er veldig fornøyd med resultatene i Almaty", sa hun etter konkurransen.

Yuki Ito, Sara Takanashi, Jacqueline Seifriedsberger

Seifriedsberger på pallen

Seifriedsberger (96 m og 95.5 m og 219.8 poeng) ble nummer tre: "Hoppinga mi var veldig god. Det har vært en stund siden jeg har stått på pallen og det føles flott".

Norske Maren Lundby (97,5 m og 91,5 m; 218.0 poeng) endte på fjerde plass. Hun ble etterfulgt av Nita Englund (94,5 m og 92.5 m og 212.2 poeng), Julia Clair (210.0 poeng) og Katja Pozum.

To russiske jenter, Irina Avvakumova (206.5 poeng) og Sofya Tikhonova (206.3 poeng), kom på åttende og niende plass. Spela Rogelj ble nummer 10.

Jahr bak Top 10

Bak Line Jahr, Julia Kykkaenen og Yuka Seto, kom østerrikske Elisabeth Raudaschl på 15. plass. Daniela Haralambie fra Romania kan være fornøyd med sin 18. plass. Juliane Seyfarth  ble nummer 20.

Takanashi med seiersrekke

Sara Takanashi sikret seg den sammenladge seieren allerede før siste Grand Prix konkurranse. 18-åringen vant med 500 poeng. Yuki Ito kom på andre plass med 350 poeng og Nita Englund endte på tredje med 209 poeng. Maren Lundby ble nummer fire med 192 poeng, etterfulgt av Julia Clair (187 poeng).

Verdenscups damer starter 4. desember i norske Lillehammer.