Severin Freund dominerte i Kollen

opprettet på: 15.03.2015 18:08 / sb

Severin Freund tok sin fjerde verdenscupseier på rad. Tyskeren vant med 132 m og 128 m og skåret 258.9 poeng. Noraki Kasai ble andremann, Peter Prevc og Kamil Stoch delte tredje plass.

"Jeg er ikke uslåelig. Stefan Kraft beviste det i Lahti. Jeg hoppet bra i Oslo, men hver seier krever hardt arbeid", sa tyskeren.

Kasai hoppet ned til 128,5 m i begge omganger. Japaneren tok sin sjette pallplassering denne sesongen med 254.9 poeng. "Jeg er kjempeglad fordi jeg ikke var på pallen i en stund. Jeg vil vinne igjen og dette kan skje i Planica. Jeg gleder meg til neste helg", sa japaneren.

Prevc og Stoch slår tilbake
Kamil Stoch og Peter Prevc hoppet seg kraftig opp i finalen, og de kom på delte tredje plass. Stoch var nummer 11 etter førstehoppet på 124 m, mens Prevc lå på 17. plass (121,5 m). I andre omgangen leverte sloveren dagens lengste hopp på 134,5 m; Stoch landet 0,5 m kortere. "Konkurransen endte bra for meg. Jeg har jobbet hardt de to siste månedene til å prestere på dette nivået. Jeg gleder meg til Planica av to grunner: mange polske fansen og lange hopp".

Hoppukes vinner Stefan Kraft ble nummer fem med 130 m og 126,5 m. To norske Anders Bardal (250.4 poeng) og Anders Jacobsen (239.2 poeng) fulgte etter. Piotr Zyla (238.3 poeng) avsluttet konkurransen på åttende plass, mens Klemens Muranka kom på 10.

Deschwanden beste sveitser
Gregor Deschwanden ble beste sveitser på 21. Simon Ammann klarte ikke å kvalifisere seg til finalen. Han står også over den siste verdenscuphelgen i slovenske Planica.

Severin Freund leder verdenscupen med 1643 poeng. Peter Prevc ligger 94 poeng bak tyskeren. Stefan Kraft er på tredjeplass med et 175-poengstap, men østerrikeren har allerede sikret seg pallplassen i rankeringen.

Tyskerne leder i Nasjonscupen med 5239 poeng. Norge og Østerrike fulger etter.

Årets sesong avsluttes med to individuelle renn og et lag konkurranse i Planica.