853.2
3
Polen
848.1

De norske hopperne vant lagkonkurransen i storbakke i VM i Falun. Anders Jacobsen, Anders Fannemel, Anders Bardal og Rune Velta tok en klar seier over Østerrike og Polen med 872.6 poeng. Tyskland endte på femte plass bak Japan.

De norske gutta leverte en solid lagprestasjon. Anders Jacobsen (125 m og 123 m), og Anders Bardal (125 m og 125,5 m) skåret mye poeng for laget. Ny verdensrekordholder Anders Fannemel hoppet på 126,5 m og 127,5 m. Rune Velta som allerede vant gull i normalbakke og bronse i storbakke, sikret seieren med 124 m og 121 m.

Schlierenzauer sikrer sølv

Østerrikerne kjempet om sølvmedalje med Polen, men til slutt kom de foran med sterke hopp i finalen. Stefan Kraft leverte et fantastisk hopp i førsteomgangen. Han hoppet ned til 126,5 m. Michael Hayboeck landet på 124,5 m og 122 m. Til tross for kort førstehopp på 115,5 m, klarte Manuel Poppinger å mobilise seg og i neste omgang fikk han 129,5 i lengden. Gregor Schlierenzauer sikret sølv for Østerrike med 119 m og 129 m.

Poland forsvarte bronse

Polen fikk en god start på konkurransen takket være Piotr Zyla som landet på 123 m. Klemens Muranka viste formen med 120,5 m og 128 m, og Jan Ziobro (116 m og 125,5 m) viste at han fortjerne plassen i laget. Dobbelt olympisk mester fra Sotsji Kamil Stoch hoppet 129,5 m i førstehoppet. Dessverre var hans 126 m fra finalen ikke nok til å komme foran østerrikerne, og til slutt kom Polan 5.1 poeng bak.

Ingen medalje for Japan

Japanerne har dessverre ikke vært i form under hele VM. I dag leverte kun Taku Takeuchi en bra prestasjon med 126 m og 128 m. Noriaki Kasai hoppet bare på 122 m i finalen. Daiki Ito og Junshiro Koyabashi kunne ha også prestert bedre. Japan ble nummer fire med 831.2 poeng, 16.9 poeng bak tredjeplassen.

Dårlig dag for Tyskerne
Tyskerne hadde en dårlig dag i bakken. De endte på femte plass med 809.2 poeng. Veteran Michael Hayboeck begravet medaljesjansen med sine hopp på 118 m og 119 m. Men verken Markus Eisenbichler eller Richard Freitag presterte på sitt beste. Severin Freund, verdensmester i storbakke med en ny bakkerekord på torsdag, avsluttet konkurransen med et hopp på 143 m. Dessverre er lengden ikke godkjent som en ny bakkerekord fordi tyskeren tok på snø.

Slovenia uten suksess
Det slovenske laget med Jurij Tepes, Jernej Damjan, Nejc Dezman og Peter Prevc skuffet i lagkonkurransen. Det var kun Peter Prevc som reddet dagen med et hopp på 133 m i finalen. Russerne (Dimitry Vassiliev, Mikhail Maksimochkin, Ilmir Hazetdinov og Denis Kornilov) kvalifiserte seg til finalen og kom på sjuende plass med 703,5 poeng. Tsjekkia tok den siste plassen med 692.0 poeng.

Finland, Sveits, Korea, Italia og Sverige takket for seg etter første omgang.