Roman Koudelka tok første verdenscupseier

opprettet på: 23.11.2014 14:39 / sk

Roman Koudelka vant den første individuelle konkurransen denne sesongen med hopp på 138 m og 139,5 m, og 276.4 poeng.

Stefan Kraft og Andreas Wellinger fra Tyskland fulge etter på andre og tredjeplass.
Koudelka viser formen. Etter den gode sjetteplassen i lagkonkurransen, tok han sin første verdenscupseier. ”Jeg er veldig glad for denne seieren. Hele helgen gikk fantastisk for meg. Jeg føler meg mentalt sterk for at jeg jobber hardt i sommer. Jeg håper jeg presterer bra under kommende konkurranser”.

Kraft leverer
Stefan Kraft kom på andreplass med lengden på 142 m og 136 m, og 274.1 poeng, etterfulgt av Andreas Wellinger. ”Selvfølgelig er jeg glad for andreplassen. Jeg hadde håpet på en god sesongstart, og for meg kunne det ikke gått bedre. Roman var for sterk, og seieren hans er velfortjent”, sa Kraft etter konkurransen.
Andreas Wellinger gjennomførte hopp på 140 m og 133,5 m. ”Jeg er fornøyd med dagens resultat. Hoppene mine ble bedre i helgen. Forholdene i dag var veldig gode, og jeg ønsker å takke alle som forbederet bakken”.
Anders Fannemel hadde også en god dag i bakken. Med hopp på 143 m og 134 m (268.4 poeng), mistet han pallplassen med kun 2.3 poeng.

Prevc med bedre prestasjon
Peter Prevc forbedret sin prestasjon sammenlignet med innsatsen under lagkonkurransen, og endte på femteplass med 263.9 poeng. Veteran Noriaki Kasai ble nummer seks med 261.4 poeng, 5.2 poeng foran Simon Ammann (7. plass). Markus Eisenbichler hoppet dårlig i finalen (129 m), men med totalt 250.8 poeng ble han plasert på åttenplass, foran Michael Hayboeck (249.3 poeng) og Richard Freitag (248.0 poeng).
Franske Vincent Descombes Sevoie oppnådde et godt resultat. Han ble nummer 12, bak Anders Bardal.  Med fravær av dobbel OL-mester Kamil Stoch ble Piotr Zyla beste polakk på 14. plass. Taku Takeuchi endte på 14., mens Gregor Schlierenzauer på 15. plass.

Peier overrasket
Unge Kilian Peier fra Sveits havnet på den gode 17. plassen. Lauri Asikainen var beste finne på 19.
FIS Grand Prix vinner, Jernej Damjan, and hoppukes vinner, Thomas Diethart, var blant disse som ikke hadde kvalifisert seg til finale.

The FIS Ski Jumping World Cup fortsetter i Ruka (FIN) på torsdag.