Tepes vant avslutningsrenn; Freund tok sammenlagt seier

opprettet på: 22.03.2015 13:30 / sk

Jurij Tepes vant det dramatiske avslutningsrennet i slovenske Planica. Tepes hoppet ned til imponerende 230,5 m og 244 m, og med 436.4 poeng vant han foran sin lagkamerat Peter Prevc og verdensmester Rune Velta. Tepes leverte et perfekt hopp i finalen og fikk 20.0 poeng fra alle fem dommere.

Tepes sin verdenescupseier forhindret Peter Prevc i å ta den sammenlagde seieren. I løpet av 31 konkurransen denne sesongen skåret Prevc og Severin Freund 1729 poeng. Selv om tyskeren kom på sjuende plass i dagens renn, tok han krystallkula grunnet et større antall seire i sesongen.

Prevc var i ledelse etter førstehoppet på 236,5 m, men 233,5 m fra finaleomgangen var nok til kun andreplass. Han mistet både seieren i søndagens konkurranse og den sammenlagde verdenscupseieren med kun 2.8 poeng. Rune Velta kom på tredje plass med 230,5 m og 226,5 m og 418.2 poeng totalt.

Kraft jevnt

Stefan Kraft hoppet veldig jevnt igjen. Han svevet ned til 229,5 poeng i begge omganger og endte på fjerde plass med 415.7 poeng. Kamil Stoch (235 m og 222,5 m; 412.5 poeng) og Michael Hayboeck (410.1 poeng) fulgte etter på femte og sjette.

Spennende finale for Freund

I den spennende finalen ble Severin Freund nummer sju med 409.9 poeng. Tyskeren var ikke fornøyd med hoppene sine på 225,5 m og 226 m. Da ble det klart at han vant krystallkula, klarte han nesten ikke til å tro hva som egentlig skjedde etter hoppet til Prevc.

Kasai foran Schlierenzauer

Veteran Noriaki Kasai avsluttet sesongen på åttende plass med 405.5 poeng. Gregor Schlierenzauer kom bak japaneren med 401 poeng. Piotr Zyla ble beste polakk på 11. Daiki Ito og den lokale skihelten Robert Kranjec fulgte etter.

Tyskland vant nasjonscupen

Tyskerne fikk de nødvendige poengene til å ta seier i nasjonscupen. Med Michael Neymayer på 19., Markus Eisenbichler på 22. og Richard Freitag på 23. kom de med 37 poeng  foran Norge.

Norge rett bak

Tyskland er uten tvil sesongens vinner. Severin Freund tok den sammenlagde verdenscupseieren som tredje tysker i hopp historien (ved siden av Jens Weißflog og Martin Schmitt). I tillegg vant de nasjonscupen. Peter Prevc ble sesongens beste skiflyver. Bak Freund og Prevc kom Stefan Kraft på tredje plass i verdenscupen sammenlagt. Anders Fannemel fulgte etter på fjerde. Michael Hayboeck ble nummer fem, Noriaki Kasai nummer seks. Roman Koudelka, Rune Velta, Kamil Stoch og Gregor Schlierenzauer var også i Top 10.