COC-H: Dobbeltseier for Slovenia

opprettet på: 13.09.2014 21:24 / sk

Tre uker før FIS Grand Prix-finalen in Klingenthal (GER), avholdes Continental Cup i Vogtland-Arena denne uken.

Anze Lanisek dominerte den første konkurransen på lørdag kveld, som ble holdt under vanskelige værforhold med skiftende vind.

18-åringen var i ledelsen allerede etter sitt fantastiske førstehopp på 144 m.  Den nye slovenske mesteren landet på 132 m i finalen, og med 259.1 poeng tok han sin tredje COC-seier. ”Mitt førstehopp var veldig bra, mens det andre var ikke helt perfekt. Likevel er jeg førnøyd med dagens resultat”, sa vinneren.

Peter Prevc, som hoppet på 127 m og 128 m, kom på andre plass, og sikret dobbeltseier for Slovenia.

Markus Eisenbichler, som endte rennet på tredje plass, ble beste tysker in Klingenthal på lørdag. Han gjennomførte to gode hopp på 133,5 m og 128,5 m (226.7 poeng).

Vincent Descombes Sevoie mistet pallen, men han var fortsatt fornøyd med sin gode fjerdeplass. Med Jure Sinkovec på femteplass, var det tre slovenere blant Top 5.

Veteraner Manuel Fettner og Wolfgang Loitzl endte på sjette og sjuende plass, etterfulgt av tyske Michael Neymayer (8. plass) og Danny Queck (9. plass). Andraz Pograjc kom på 10. plass, mens unge amerikamer, Willian Rhoads, overrasker på 11.

Jakub Wolny fra Polen hadde en dårlig dag i bakken. Junior verdensmesteren gjennomførte to lange hopp på 140 m og 139, 5 m, men ble dessverre disket grunnet feil hoppdress. Som resultat endte 19-åringen rennet på 30. plass.

Det slovenske laget dominerer fortsatt COC-rankeringen. Cene Prevc leder med 482 poeng foran Miran Zupancic (359 poeng), Andraz Pograjc (311 poeng) og Peter Prevc (280 poeng).