Overraskende hjemmeseier til Junshiro Kobayashi

opprettet på: 26.08.2017 14:38 / sk

Japanske Junshiro Kobayashi vant det første Hakuba-rennet med hopp på 130 m og 125,5 m (272.4 oeng) og kom foran Kenneth Gangnes fra Norge (269.6 poeng) og Klemens Muranka fra Polen (262.4 poeng).

Det han en annen Grand Prix seier for 26- åringen fra Japan. "Jeg er i god form. Vi har ikke gjort noen endringen i treningsprogrammet. Jeg håper på samme resultat i morgen", sa vinneren.

Norske Kenneth Gangnes som nesten slo vinneren i finalen sa: "Bortsett fra høy temperatur var det ikke tøfft å hoppe i Hakuba. Vindforholdene var ok. Jeg var litt overrasket over at jeg ikke fikk jetlag. Tidsforskjellen var en av grunnene for meg å komme hit siden neste OL avholdes i Korea". Det var beste resultat for nordmannen siden dobbeltseier i Almaty i 2015.

Klemens Muranka var også veldig fornøyd med tredje plass, som også var han sførste pallplass i Grand Prix. "Den lange turen og tidsforskjellen var ikke et problem. Jeg er veldig fornøyd med resultatet", sa kort polakken.

To slovenere, Anze Semenic og Anze Lanisek, plasserte seg rett bak Muranka. Simon Ammann og Evgeniy Klimov kom på sjette og sjuende plass og var ganske fornøyde med det. Ammann er i god form og hopper langt. Til tross for dette mister han verdifulle poeng ved nedslag. OL-mesteren sliter fortsatt med telemark-nedslaget. Taku Takeuchi var nest beste japaner på åttende. Ryoyu Kobayashi som lå på fjerde plass etter første omgang, ble til slutt nummer 11. han gjorde en feil i finalen og klarte ikke å forsvare sin plassering i Top 10.

Kenneth Gangnes, Junshiro Kobayashi, Klemens Muranka

Slovenia hadde til sammen fire hoppere i Top 10. Tilen Bartol og Rok Justin kom på niende og tiende plass. Antti Aalto fra Finland fulgte etter. Noraiki Kasai avsluttet lørdagens renn på 13. plass.

Søndagens renn starter kl. 3:00 i natt.