COC-L: Kamila Karpiel dominerer i Oberwiesenthal

opprettet på: 19.08.2017 14:35 / sk

Etter å ha kommet på andre plass på fredag, tok Kamila Karpiel fra Polen sin første COC seier i lørdagens renn.

Den 15 år gamle jenta fra Zakopane som hoppet lengst i begge omganger på fredag, var også best i første omgang med et hopp på 98 m på lørdag. I finalen hoppet hun ned til 89,5 m (199.3 poeng) og sikret seg seieren. "Jeg er veldig overrasket over resultatene denne helgen. Jeg innså ikke at jeg hadde vunnet før utstyrskontroll. Målet mitt er å konkurrere i et Grand Prix renn", sa vinneren.

Gårsdagens vinner, Ramona Straub fra Tyskland, endte på andre plass med 83,5 m og 90 m (182.1 poeng). "Ærlig talt er jeg veldig fornøyd med førstehoppet. Det var godt til tross for sterk vind. Jeg fortsetter å jobbe med småfeil".

Nyheter: Ramona Straub feiret sin første seier

Ramona Straub, Kamila Karpiel, Anna Shpyneva

Anny Shpyneva fra Russland som avsluttet fredagens renn på fjerde plass, klarte å ta en pallplass. Hun ble nummer tre (86,5 m og 79 m; 161.1 poeng). Bortsett fra den gode plassen til 15-åringen leverte Mariia Iakovleva (5.) og Lidiia Iakovleva (10.) gode resultater for Russland. "Jeg er veldig fornøyd med tredje plass. Jeg vil ta en seier i et COC renn denne sesongen", sa Anna Shpyneva.

Oceane Avocat Gros fra Frankrike ble nummer fem eterfulgt av Susanna Forsstroem  og nest beste tysker Agnes Reisch. Japanske Nozomi Maruyama hoppet seg opp fra 22. til åttende plass etter å ha hoppet 87 m i finalen. Thea Sofie Kleven ble beste norske på niende.

Etter de to første konkurransene leder Ramona Straub og Kamila Karpiel Continental Cup med 180 poeng. Anna Shpyneva ligger på tredje plass med 110 poeng.

Neste renn avholdes 16-17 september i Trondheim (NOR).